Seznam alergenů

 01 OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

02 KORÝŠ 

a výrobky z nich

03 VEJCE 

a výrobky z nich

04 RYBY

a výrobky z nich

05 PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)

a výrobky z nich

06 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)

a výrobky z nich

07 MLÉKO

a výrobky z něj

08 SKOŘÁPKOVÉ PLODY

mandle, lístkové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,

para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

09 CELER

a výrobky z něj

10 HOŘČICE

a výrobky z ní

11 SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)

a výrobky z nich

12 OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13 VLČÍ BOB (LUPINA)

a výrobky z něj

14 MĚKKÝŠI

a výrobky z nich

 

The List of Allergens

 

01 CEREALS CONTAINING GLUTEN

wheat, rye, barley, oats, spelt, Khorasan wheat or hybrid wheat varieties and

products thereof

02 CRUSTACEANS

and products thereof

03 EGGS

and products thereof

04 FISH

and products thereof

05 GROUNDNUTS (PEANUTS)

and products thereof

06 SOYBEANS

and products thereof

07 MILK

and products thereof

08 NUTS

almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecan nuts, Brazil nuts, pistachio nuts,

macadamia nuts and products thereof

09 CELERY

and products thereof

10 MUSTARD

and products thereof

11 SESAME SEEDS

and products thereof

12 SULPHUR DIOXIDE AND SULPHITES

at concentrations of more than 10 mg/kg or 10 ml/kg, l, expressed as SO2

13 LUPIN

and products thereof

14 MOLLUSCS

and products thereof